Shumica prej nesh e kalojnë pjesën më të madhe të kohës duke punuar.Si pasoj, të ndjehesh mirë dhe I lumtur  në punë,duhet të jetë një prioritet.Të paktën nëse nuk duam që ndjesia e keqe të na pushtoj dhe të preki aspekte të tjera të jetës sonë.Në fakt mund të duket e ndërlikuar për ta pranuar që në vëndin e punës mund të thuhet që je i/e lumtur.Por në fakt ka disa faktorë për të arritur deri aty,Si fillim mos harroni shprehjen”Nëse bëni punën që dëshironi nuk keni punuar asnjë ditë” Pra pika e fillimit është: kënaquni me punën që bëni.Në të kundërt,vështirë se do gjehet lumturi në të.

Hapi parë drejt lumturis në vendin e punës është të njohim faktorët dhe aspektet që na shqetësojnë.Shumë autor,janë interesuar për këtë temë,dhe të gjithë dalin në faktin se hapi i parë duhet të jet indentifikimi i asaj që po na sheqtëson.Ato përqëndrohen më shumë në rëndësin e të qëndruarit pozitiv.Kjo është një prespektiv e mirë për të braktisur pensimizmin.Por le të shohim se si mund ta praktikojmë atë.

  1. Jepini vlerë punës tuaj

Qasja e parë për të qenë të lumtur në punë është të vlersoni atë që bëni.Përformanca që ne japim në punë është shum e rëndësishme,edhe kur nuk mendojmë kështu në fakt.Kjo gjë varet nga ne nëse në pjesën më të madhe të kohës për tu ndjer mir varet nga prespektiva e adoptuar sesa nga vetë rrethanat.Sipas një studimi

,personat që përballojnë një ditë me humor të këndshëm kanë një performancë të mirë.Nëse vlersoni atë që bëni dhe e bëni me energji,do jet më e leht për të qën I/e lumtur.Dhe po në të njëjtën mënyrë është e rëndësishme të dini se si të vendosni kufij dhe të ndaloni,kur është e drejt,për të ndërprer aktivitetin e kryer.Mbi të gjitha kur shëndeti juaj emocional rrezikohet.

  1. Kontakti me veten 

Lidhja me veten dhe qetësia juaj e brendëshme është çelësi për të qën të lumtur në punën tuaj.Duke vepruar kështu ju shpëtoni nga frika dhe shqetësimet e panevojshme që shkaktojnë situata keqardhje.Për më tepër do t’ju lejoj të jeni vetvetja dhe përt ti treguar të tjerëve ashtu si jeni.Mos harroni! Për tu përshtatur me grupin tuaj të punës nuk duhet të ndryshoni mënyrën tuaj të bërit,sado e ndryshme nga të tjerët të jetë ajo.Sekreti është të jesh vetvetja.Duke fshehur se kush jemi,do përfundojmë jashtë vendit.Duhet të kemi vetbesimin në veten tonë që nga dita e parë, pasi kjo do jetë e vetmja mënyrë për të treguar aftësit tona dhe për të ofruar 100% të potencialit tonë.

Ka gëzim në punë.

Nuk ka lumturi përveçse në kuptimin që kemi arritur diçka”.

-Henry Ford- (Themeluesi i kompanis të makinave Ford)

3. Vendosja e qëllimeve për t’ju lejuar mos të bëni gabime

Një nga shkaqet kryesore të stresit në punë dhe pakënaqësisë në vendin e punës është padyshim pamundësia për të arritur qëllimet e përcaktuara.Shumë punonjës mundohen të arrinë më shumë qëllime nga sa ju caktohen,duke i përfunduar ato pak nga pak dhe duke i dhën fund presionit për mos arritjen e tyre.Nëse kjo ndodh,këshilla është të krijoni një sistem organizimi dhe planifikimi.Kështu ju do keni mundësin të njihni dhe vlersoni aftësitë tuaja për të arritur angazhimin e vendosur.Por jo gjithmon planifikimi mund të na ndihmoj në realizimin e objektivave,mbani mënd që mund të ket raste që ky sistem nuk mund t’ju ndihmojë,për shkak të ngarkesës tuaj në punë e cila i tejkalon mundësitë tuaja,atëher ju duhet të pysni eprorët për mbështetje dhe burime 

4.Krijoni një mjedis besimi dhe një lidhje me të tjerët

Sipas disa studimeve,një rrjet i mirë shoqëror në punë rrit 50% nivelin e lumturisë.Rrethi shoqëror në punë është një nga elementët kryesorë për të pasur një ditë të lumtur në punë.Prandaj përpiquni që të ngreni një rrjet të fortë shoqëror në mjedisin ku ju punoni.Mos harroni besimin dhe lidhjen me kolegët tuaj.

Annunci