Në kompani të ndryshme dëgjohet shpesh të flitet për një harmoni midis punonjësve dhe drejtuesve të tij.Cila është mënyra e duhur për motivuar punonjësit?Në të vërtet ekziston një mënyrë e duhur për të na motivuar,

Dëgjo..Po, ajo që na vjen në mend për të qën të motiviuar në punë mendohet të jetë shpërblimi ,paraja.Përfitimi i një bonusi apo një çek çdo dy javë,nuk mund të thuhet që na mban të motivuar dita-ditës.Në fakt Unë e shoh si një mesazh demotivues,ku thuhet: Në punën time mos gabo.Por duhet më shumë se kaq për të investuar në punën që ju bëni.”Nëse i  referohemi shkencës,ka një mospërputhje midis çfar shkenca din [ rreth morivimit ] dhe rreth asaj që biznesi kërkon.” Në fakt na nevojiten vetëm 3 gjëra. Autonomia,zotërimi dhe qëllimi.

#1:Autonomia 

Si punonjës,duhet të keni një lloj përgjegjësie për punën që ju jeni zotëruar të bëni.Ajo që duhet bër është se një punonjës që ka zotërimin e plotë të punës që i është caktuar nuk duhet të shifet e të trajtohet si një nxënës në klasën e 5-të.Fatkeqësishtë,në disa organizata ka një mikromanaxhim,kështu që është shumë e thjeshtë që autonomia për punën e ngarkuar mund të jetë zero.Por menaxherët duhet t’ju besojnë.Ata duhet ta trajtojnë punonjësin me një maturi të plot dhe të maturuar dhe të kenë besim për punën që i kan ngarkuar punonjësve.Dhe nëse nuk e bëjnë mirë,thërritini.Nxitini,ndizini nëse duhet.Por nëse janë punonjës të mirë,lejoini të bëjnë punën e tyre.

#2:Zotërimi

Ne duam të jemi gjithmonë të mirë në atë që duam të bëjmë.Madje duam të jemi më të mirët nga të mirët.Duam të konsiderohemi si ekspertë.Është e sikletëshme kur menaxheri të thotë, “shko bisedo me shefin tënd”Ai ka aftësi të mira.” Dhe në një farë mënyre ti ndihesh i vlerësuar,sa i thua vetes,”dreqin.unë jam me të vërtet i mirë në punën që bëj dhe kjo është ajo që të bën të motivuar,vlersimi pozitiv që ke mar nga shefi yt,Pra,si i ndihmojnë organizatat punonjësit të zotërojnë punën e tyre? Trajnimet jan efektive për punën e organizatës dhe të punonjëve.Më tej vazhdimin e azhornimit me praktika nga më të mirat.Sigurohuni dhe përqëndrohuni në më të mirën që punonjësit tuaj bëjn,dhe pastaj gjeni mënyra për ti promovuar aftësitë e tyre.Kjo,në vetvete bën gjëra të mahnitëshme për motivimin e punonjësve.

#3:Qëllimi

Duhet të kemi një qëllim.Ose ndonjëherë duhet të kujtojmë qëllimin tonë.Në ditët që kalojnë i bëjm pyetje vetes,çfar dreqin po bëj,a ja vlen kjo gjë? I mbyllur në një punë me orare të tejzgjatura.Apo bëj një ndryshim?Apo thjesht po humb ditët e mia kot,i mbërthyer në një punë mbyllur aty në zyrë,nga e hëna deri në të premten? Dhe kur mendoj dhe ndjek këtë mënyrë, nuk jam saktësisht i motivuar.Por herë pas here e kuptoj atë se çfar jam duke bër dhe pse po e bëj një gjë të duhur.Të japësh maksimumin tënd në 120% të punës e kupton se pse je i arsyeshëm dhe vlerat që një punonjës ka.Por nëse udhëheqësit do bënin gjithmonë e më shumë përpjekje për tju rikujtuar qëllimin tuaj,ato do marin një feedback pozitiv nga punonjësit e tyre dhe gjithashtu punonjësit do jenë më të vlersuar.

Autonomia:nxitja për të drejtuar jetën tonë

Zotërim apo mjeshtëri:dëshira për t’u bërë më të mirë dhe më të mirën për diçka që ka më shumë rëndësi

Qëllimi:dëshira për të bër diçka më të madhe se vetvetja.ose në shërbim të diçkaje.