Kur afron vera,të gjithë duan të jenë jasht dhe duke shijuar shëtitje,veçantërisht të dielave me familjen apo shoqërin.Por çdo gjo ka një kosto.Kështu pra si mund ti shpëtojm disa të holla?

Piknik

Sa her që dalim me miqt dhe me familjen është e pashmangshme që mos të shkojm në një restorant apo me ndonje fast food,bare apo restorante të lira,sidomos kur jemi me pushime.Por ky është rasti ku ne mund të investojm në një kuti të freskët me disa kallëpe akulli ( termus) kështu nuk do harxhoni ditën tuaj duke kaluar një pjes të mirë në restorant,por duke e shijuar ditën diku në një vend piktorest.Dhe kutin me ushqime.

Informohu/krijo 

Një restorant ka prodhuar hamburgerin e tij të ri,përball një kafeteri e cila ofron frape dhe smothe me kuba akulli,dhe i dëshironi ato! Atherë mjafton një kërkim në internet dhe mund të gjeni përbërësit e duhur për ti bër ato vet.Shanset jan shum të mëdha që dikush të këtë postuar në internet,Facebook,Instagram,një recet të ngjashme me ato.

Argërtim

Sezoni i verës është periudha ku shpenzojmë më shum kohë,pushime apo ditë jasht.Veçantrisht kur keni fëmijë.Dhe kjo periudh ka një larmi gjërash për tu argëtuar si për fëmijët edhe veten,që mos ti drejtohemi bankomatit për shpenzime lluksi.Bëni shëtitje në një park,i cili është I rrethuar me lule,dhe pemë të ndryshme,merni biçikletën dhe shëtisni disa xhiro,fundja fare jan para të kursyera të cilat do na duhen për ti shpenzuar diku tjetër më me efiçenc.ose ti shtoni ato në llogarinë tuaj të kursimeve.

Manaxhoni shërbimet tuaja

Gjatë kohës që nuk jeni në shtëpi sigurohuni që kondicioneri juaj të jetë fikur.Dhe kur moti është i ftohtë,sigurohuni mir që pajisja juaj të mos ndizet,kontrolloni mir opsionet auto.Kë këshilla duken të thjeshta,por me kalimin e kohës do veni re që ndikojnë në kursimet tona,kursime të cilat mund të përdoren për gjëra më të këndshme dhe shtim në llogarinë e kursimeve tona.

Lironi dollapin tuaj

Në verë vërejm re një stock të grubulluar për gjatë dimrit,shisni gjithçka që nuk ju duhet tashmë,të tuajat,fëmijve,partnerit,madje dhe qaforen e qenit,Shitini ato me mirësin e mundëshme që keni me çmime modeste,të cilat nga një pirg me pluhur që I keni mbajtur në dollap apo grazhin tuaj,kthehini në para të fituara.Parat e fituara mund të kobinohen shum mirë me një stend të vogël për shitjen e disa limonatave.Mos u çuditni kur mund ta shihni veten me një shtëpi të re.

Kupona

Nëse doni të mbani akoma të lumtur llogarinë tuaj gjatë verës.Në rezervimin e hoteleve apo udhëtimeve me avion,duhet të kërkoni për oferta dhe kupona të cilët ofrohen nga kompani të ndryshme,ajrore dhe turizmi.Gjithmon nëse keni vendosur të kaloni pushimet verore jasht vendit.

Shfrytëzoni kopshtin tuaj

Nëse keni një shtëpi private dhe me një hapsirë të blertë,shfrytëzojeni atë me të mbjella.si në verë dhe në dimër.Krijoni shportën tuaj me perime apo fruta.Dhe kështu do të kurseni para për gjatë gjith vitit.Dhe mundësit janë që dhe vetë e ardhmja jonë do na falenderoj për këtë gjë.Duke përdorur këto këshilla dhe çdo gjo tjetër,do vejm re që do kemi një verë të këndshme dhe pa shqetësime finaciare

Classificazione: 1 su 5.