Me zhvillimin e teknologjisë benefitet janë sa pozitive por edhe shqetësuese! Keni menduar ndonjëher për “inteligjencën artificiale”? Makineri të cilat mendohen se në të ardhme do zëvëndësojnë ekzistencën e rracës njerëzore! Por çfarë mendojnë shkencëtarët për këtë hap teknologjik?Disa emra të mëdhenj të shkencës dhe  teknologjisë mendojnë kështu – Stephen Hawking,Ishte njëri nga ata i cili paralajmërojë një kërcënim të madh në lidhje me inteligjencën artificiale.

Por ekspert të tjerë me sa duket janë më pak të shqetësuar ata mendojnë  se për të parandaluar këtë kanosje apokaliptike mjafton që të heqin robotat

Por ka edhe nga sta shkencëtarë të cilët mbajnë një qëndrim të mesëm duke thënë:që të bëhen më shum kërkime dhe gjetje rreth A.I ( inteligjencës artificiale) duke parë se çfar benefitesh sjell.

Çfar mendoni ju a duhet të shqetësohemi?

Më poshtë le të shohim disa thënie nga njerëz të sukseshmëm,Shkencëtar,Themelues të kompanive të ndryshme,etj.

Stephen Hawking/Kozmolog,Fizikant,Matematicient,Astrofizikant.Akademik e Shkencëtar Britanik.

Bill Gates/Sipërmarës,Programator,Informatik,Filantropist Amerikan.

Elon Musk/Sipërmarës/Shkencëtar.Themelues,Tesla,SpaceX,SolarCity

Classificazione: 1 su 5.