I gjithë planeti po përballet në një situatë krize ndaj pandemis covid-19.Shumë prej nesh po përballen me situata të ndryshme,si emocionale,ekonomike,etj.Por të kursesh para në një kohë krize duket si diçka e pamundur dhe sfiduse,por në të vërtet është shumë e thjesht për ta bër nëse praktikojmë disa hapa,si psh.

Faturat mujore 

Është e ditur tashmë që faturat mujore janë detyrime për çdo familje,elektriciteti,uji,interneti,taksat,në saj të pagesave të lartpërmendura ne marim dhe shërbime.Që detyrimet të jenë në përputhje me të ardhurat tona në rast krize ekonomike si kjo e pandemis ne mundë të kursejmë duke shfrytëzuar resurset natyrore.Diellin,Gazin i cili ka kosto të ulët,internet,duke zgjedhur kompanit që kan ofertat më të mira për konsumatorin,pasi kohën më të madhe në këtë periudh jemi në shtëpi të vet karantinuar.Mund të duken përpjekje minimale por në fakt kanë efektivitet në kursimin e parave.

Shisni gjëra që nuk ju duhen

Lironi garderobën tuaj,zbrazeni atë nga gjërat stok të plurosuara,do bëni pak rrëmuj por në fund fare do keni disa të holla në xhep nga shitja e tyre.Publikojini ato në eBay,AliExpress,apo “web page” të ndryshme.

Llogari kursimi 

Me paratë e fituara ju mundë të hapni dhe një llogari kursimi,një lundrim në internet dhe shikoni bankat më të besueshme të cilat ofrojn shërmbime.Duke depozituar këto pak të ardhura ju do keni dhe mundësi duke I përdorur ato në mënyrën më të mirë ndaj shpenzimeve që ju do keni nevoj gjatë një periudhe krize

Konsumi

Përdorni dyqane dhe supermakete të ndryshme.Ju mund të keni një supermarket afër shtëpis të cilin keni përdorur gjithmon për të bler ushqime,por besnikëria jo gjithmon paguhet.Përdorni disa supermakete të ndryshme,krahasime çmimesh,si dhe kërkime në internet me oferta të ndryshme të cilët supermarketete publikojn,broshura etj.

Shpenzoni vetëm në gjëra thelbësore

Në kohë të vështira mos mendoni blerjen e një iPhone të shtrenjt apo diçkaje që nuk është thelbësore.Në një kohë krize shpenzoni vetëm për gjëra që ju nevojiten vërtet dhe kurseni para që nuk i keni shpenzuar në rast urgjente.Kursimi nuk duhet të jetë i vështirë,edhe kur kohërat janë të vështira,mund të filloni të grubulloni disa kursime të cilat do t’ju duhen kur të keni një periudh të luhatjes tuaj monetare.

Classificazione: 1 su 5.