Silicone Valley

Ç’do ditë dhe për më shumë teknologjia nuk po njeh limite,ç’do njëri prej nesh ka një informacion sa do pak për teknologjin dhe informacionin rreth saj.Sot pothuajse është e pamundur që të indentifikosh një person që nuk ka një celuar Android apo Smartfone,mos të njohi ose mos të ket njohuri rreth google,yahoo,aksesi që ato japin në youtube ,blerjet online në eBay,Amazon, njohjen e Microsoft,etj.Por a iu ka shkuar ndonjëher në mëndje se ku ndodhen këto kompani që gjenerojnë fitime marramëndëse? Ka vetëm një emër.Silicone Valley

Silicone Valley është qëndra Botërore e mikroelektronikës dhe ka qën për 50 vitet e fundit,silicone valley bën bashk në një tok të vetme gjigandët e teknologjisë si:Google,Yahoo,Facebook,Yotube,Amazon,ebay,hp,Apple,Intel,Sun Power,Norton 360,Tesla,Space x,dhe qindra kompani të njohura të cilët ne i aksesojmë gjatë përdorimit të një celuari,Smart,Android..Sot shumë kompani me famë botërore janë të instaluara aty në Silicon Valley.Kjo dhe si rezultat e një atmosfere sipërmarëse,histori,ngjarjesh dhe klime të bukur që ka.Ky rajon ekomomik e ka shtrirjen e tij gjeografike në zonë e  San Francisko Bay,në Kalifornin Jugore.

Foto,ndërtesa e re,Apple

copyright by albusinessmagazine

Annunci